Expozitia „George Enescu – promotor al copiilor minune” la Concertele Verii editia a VI-a

Cu ocazia Concertelor Verii (13-14 iunie 2014), Atelierul de muzică și creativitate Mozartinno® a organizat Expoziția „George Enescu, promotor al copiilor-minune”, în parteneriat cu Muzeul Național George Enescu din București și Asociația Klavier Art.

Expoziția, realizată de prof. univ. dr. Viorel Cosma, prezintă fotografii și documente din arhiva Muzeului Național George Enescu și din colecțiile particulare Viorel Cosma, Valentin Gheorghiu și Sanda Brediceanu: fotografii inedite din copilăria marelui compozitor român, din perioada studiilor, din activitatea concertistica, alături de fotografii ale copiilor minune susținuți de George Enescu.

Tinerii artiști Mozartinno® au fost inspiraţi şi motivaţi de poveştile despre pianiștii Dinu Lipatti, Radu Mihail, Mîndru Katz, Valentin Gheorghiu și violoniștii Yehudi Menuhin, Lola Bobescu și Mihai Constantinescu. Irina Nițu, asistent cercetător la Muzeul Național George Enescu, a realizat prezentarea interactivă a vieții copiilor minune deveniți mari interpreți.

În cele două zile de concerte, deşi vremea a fost ploioasă, ne-am delectat cu muzică bună şi prăjituri delicioase. I-am sărbătorit pe tinerii pianişti Mozartinno® laureaţi la concursurile din 2014 şi am mulţumit familiilor care contribuie la realizarea stagiunii Mozartinno®, prin organizarea Seratelor muzicale. Şi pentru că cei mici ştiu să se bucure din orice, am urmărit cu însufleţire cursa de melci organizată după ploaie în grădina Mozartinno®.