Recital la Muzeul National George Enescu

An de an, în jurul sărbătorilor de iarnă, Muzeul Naţional „George Enescu” organizează în Salonul de Muzică al Palatului Cantacuzino situat pe Calea Victoriei nr. 141, diverse evenimente asociate cu sărbătorile de sfârşit de an. Unul dintre ele a avut lor marţi, 17 decembrie 2013 şi a constat într-un recital instrumental susţinut de mici pianişti. La eveniment au fost invitați și câțiva pianiști de la Atelierul de muzică și creativitate Mozartinno®. A fost o ocazie deosebită pentru ei, având în vedere că nu de puţine ori însuşi George Enescu a concertat acolo!

GE12

 

Aşadar, mulţumim directorului muzeului, Cristina Andrei pentru amabilitatea cu care ne-a pus la dispoziţie această sală deosebită.

Salonul de muzică a devenit neîncăpător pentru cei care au venit să îi asculte şi să îi aplaude pe micii artişti. Am putut audia miniaturi pianistice şi colinde în diverse variante – instrumentale, vocale şi vocal-instrumentale – interpretate cu voie bună (dar şi cu multe respiraţii inestetice în mijlocul cuvintelor). Am apreciat însă seriozitatea cu care unii dintre copii au abordat acest eveniment, dovedind că studiul – atât cât există, căci toţi cântă la pian de plăcere, în timpul lor liber, nefiind înscrişi la şcoli de muzică propriu-zise – contează şi îi diferenţiază de pe acum. Vârstele lor fragede sunt un atu, iar sprijinul părinţilor, bunicilor şi profesorilor este esenţial în dezvoltarea lor. Merită cu toţii încurajările noastre. Există astfel şansa ca în viitor, ei, copiii, să capete o perspectivă mai amplă asupra vieţii şi culturii, lucru deosebit de important, dacă ne uităm puţin şi analizăm ce se petrece acum în jurul nostru.

GE! GE2 GE4 GE5 GE7 GE8