Pentru că muzica şi echitaţia merg bine împreună, v-am pregătit o tabără plină de energie, cu muzică, mişcare şi desigur, căluţi prietenoşi. Am meșterit o mulțime de povești, jocuri, muzică și activități amuzante, prin care copiii vor fascinanta legătură dintre muzică şi cai, dintre mişcare, sunet şi comunicare. Îi așteptăm în tabăra de muzică şi echitaţie pe care am pregătit-o împreună cu prietenii de la BateŞaua!
BateȘaua este școala echilibrului total: fizic şi mental, specilaizată în diferite cursuri de inițiere și perfecționare în Știința și Tehnica Pedalatului și Călăritului. Taberele BateȘaua sunt pluri-disciplinare, având ca obiectiv armonizarea participanților prin utilizarea unui mix de experiențe educativ-distractive, cu accent pe spirit de echipă, disciplină și creativitate.
Activităţi în cadrul taberei de muzică şi echitaţie:
- ATELIERUL ECHITAŢIE ȘI TURISM ECVESTRU (iniţiere în călărie şi comunicare cu caii) – vom descoperi NU doar tehnica de călărie, cât mai ales ce înseamnă controlul relaţiei cu calul, hrănirea, curăţarea, harnaşarea; vom învăţa ce înseamnă spiritul de echipă cu calul, sprijinul reciproc şi încurajarea:
– modulul de ‘comunicare’ – tipuri de comenzi;
– modulul de ‘harnaşare’ – pe diferite tipuri de harnaşamente, frâie, dârlogi;
– modulul de ‘încălecare’ / urcare şi coborâre în/din şa, diferite moduri de deplasare.
Fiecare copil va beneficia zilnic de o şedinţă de echitaţie de aproximativ 30 de minute, care va cuprinde una sau mai multe dintre următoarele activităţi:
- plimbare călare;
- exerciţii specifice de echilibru şi gimnastică călare la chinga de voltijă;
- lucru la lonjă cu şaua, la pas şi trap;
- lucru la liber la pas printre jaloane, cu accent pe controlul direcţiei.
Atelierul de echitaţie se va desfăşura indiferent de condiţiile meteo, întrucât există şi manej acoperit.
- ATELIERUL „CĂLĂTORIE MUZICALĂ”
Vom explora fascinanta relaţie dintre muzică şi cai, pornind de la piese muzicale de inspiraţie ecvestră şi ajungând să călătorim în lumea compozitorilor, epocilor muzicale, precum şi a noțiunilor de istoria și teoria muzicii. „Marșul Radetzky” de Strauss, „Călăreţul sălbatic” de Schumann, cvartetul „Călăreţul” de Haydn, simfonia „Pastorala” de Beethoven sunt doar câteva exemple muzicale care ne vor ajuta să pătrundem în vasta lume a istoriei muzicii, totul prin intermediul jocurilor, poveștilor, audiţilor muzicale şi desigur, a cailor. Lecţiile de pian vor completa experienţa muzicală a celor cinci zile de tabără. - ATELIERUL „ÎN ARMONIE”
Prin activități specifice (comunicare verbală și non-verbală, copiii și adolescenții își descoperă resursele interioare, se descoperă pe sine și pe ceilalți, își înlătură fricile și scuturile de protecție. Jocurile în echipă, bazate pe exerciții de izometrie (flexii, întinderi care pun în mișcare și întăresc/ flexibilizează încheieturile) le vor antrena degetele și încheieturile mâinilor. - ATELIERUL „O PALMĂ PE CEAFA MINȚII / A WHACK ON THE SIDE OF THE HEAD (creativitate și comunicare):
– Prin activităţi de genul “Unlock your mind for innovation” (Descătușează-ți mintea pentru inovație), participanții vor exersa tehnica de a produce idei pentru a găsi soluţii la diferite provocări.
– Prin metoda “Light the Creative Spark” (Scapără scânteia creativă), participanții află că de multe ori nu doar cunoştinţele aprofundate sunt o soluţie, avem nevoie şi de intuiție. - ATELIERUL „ARTA SPECTACOLULUI … CĂLARE” (scenaristică, interpretare scenică, artă teatrală, coregrafie și muzică):
Plecând de la câteva cuvinte cheie (cal, natură, muzică etc.), participanții trec în câteva zile prin toate etapele realizării unei piese de teatru/ film: alegerea ideii, redactarea scenariului, distribuția rolurilor, repetițiile și ilustrația muzicală, interpretarea în fața publicului/ camerei. Un modul complex, care îi provoacă pe copii și adolescenți să își pună întrebări și probleme despre modul în care este creată arta, să identifice soluții pentru introducerea muzicii în alte forme de manifestare artistică. Punerea în scenă oferă emoție și satisfacție pentru lucrul în echipă, iar produsul final aduce energia necesară încrederii în sine. - ATELIERUL „ARTĂ PLASTICĂ ECVESTRĂ”
Ne vom pune la încercare abilităţile artistice pentru a reliza diverse obiecte inspirate din lumea ecvestră, dar şi din cea muzicală.
Anumite activităţi din cadrul taberei vor presupune împărţirea copiilor în grupe, în funcţie de vârstă sau competenţă.
ACTIVITĂŢI OPŢIONALE
- ATELIERUL “OFF-ROAD CICLOTOURISM & MOUNTAIN BIKING” – vom pedala în ture scurte, pentru începători, dar și în ture lungi, pentru avansați. Vom învăța felul în care ne alimentăm, ne echipăm și ne dozăm energia!
– Încălecarea și descălecarea bicicletei, în siguranță;
– Controlul frânelor pentru încetinire și oprire;
– Controlul vitezelor;
– Noțiuni de echilibru și manevrare în curbe.
Atelieriul de ciclism se va organiza dacă există minim 5 doritori. Se pot aduce biciletele personale şi se pot depozita la şura BateŞaua pe toată perioada taberei, fără costuri suplimentare sau se pot închiria biciclete de la BateŞaua, în măsura în care există dimensiunea potrivită (închiriere bicicletă – 30 lei/zi, instructor – 30lei/zi).
- Lecţii de echitaţie susţinute de Ioana Glodarenco, antrenor IGEQ, arbitru dresaj FER şi arbitru WER
– 80 lei/30 min (reducere 20% faţă de preţul standard al şedinţelor, reducere aplicată strict pe durata taberei, doar pentru participanţi); se vor organiza maxim 4 lecţii/ zi.
Lecţiile de echitaţie se vor desfăşura indiferent de condiţiile meteo, întrucât există şi manej acoperit.
Școala BateȘaua asigură vestiar, baie cu WC propriu – igienizate permanent și dezinfectate.
NU există bucătărie sau sală de mese proprie, așa că vom folosi teresa clubului ecvestru sau mesele de la Șura BateȘaua (un spațiu ne-convențional tip șură țărănească, unde se desfășoară multe activități creative și meșteșugărești).
Facilități suplimentare: pe lângă manejurile acoperit și exterior, pista de galop unde se fac plimbări și antrenamente de inițiere, Școala BateȘaua are și un poligon cu jaloane și trasee pentru antrenamentul călăreților și bicicliștilor începători.
Echipa BateŞaua va asigura apă, fructe şi snack-uri (îmbuteliate / ambalate) pentru susţinerea efortului.
Telefoanele mobile, gadget-uri electronice NU sunt permise în timpul taberei.
Perioade de desfăşurare: 19 – 23 iulie 2021
Nr. participanti: minim 15 – maxim 20
Program: de luni până vineri, între orele 09.00 – 18.00
Vârsta recomandată: minim 6 ani
Cost / copil: 1400 lei (masa de prânz şi atelierele opţionale nu sunt incluse în acest preţ). Masa de prânz va fi asigurată de o firmă de catering – 30 lei/ zi/ copil.
LOCAȚIE: Activitățile se vor desfăşura la sediul Școlii BateȘaua, în CIOFLICENI / SNAGOV.
Transportul copiiilor la şi de la Snagov NU este inclus în preţ.
Rezervarea fermă este garantată prin plata unui avans de 50%, prin transfer bancar.