Concerte de Craciun

Câteva evenimente minunate au coroborat la crearea unei ambianţe deosebite în preajma sărbătorilor pentru micii (şi marii) pianişti de la Atelierul de Muzică şi Creativitate Mozartinno® din Bucureşti. În perioada 13-14 decembrie 2013, Atelierul de muzică și creativitate Mozartinno® a găzduit cele două Concerte de Crăciun. Concertele au fost însoţite de un dublu eveniment: lansarea de carte a doamnei Ioana Raluca Voicu Arnăuțoiu – Constantin Silvestri – Biografie necunoscută şi vernisajul expoziţiei organizate la Mozartinno® de către Muzeul Naţional George Enescu – In Memoriam Constantin Silvestri, prin amabilitatea doamnei director, Cristina Andrei, curator dr. Adina Sibianu.

afis Silvestri - Mozartinno2

Cele două evenimente au marcat aniversarea a 100 de ani de la naşterea compozitorului Constantin Silvestri și astfel, din simple recitaluri pianistice, Concertele de Crăciun s-au transformat în evenimente culturale deosebite.

Cei dornici să ofere daruri muzicale celor din jur au fost numeroşi, motiv pentru care o singură zi nu a fost de ajuns. Două concerte pline ochi cu miniaturi instrumentale, copii talentaţi şi harnici, părinţi, bunici şi profesori mândri de reuşita celor mici, multe aplauze, joacă şi fursecuri la final – astfel s-au conturat serile muzicale dedicate Crăciunului de către copiii înscrişi la cursurile Atelierului de muzică și creativitate Mozartinno® şi invitaţii lor. Micii pianişti au fost la înălţime, prezentând fiecare piese recent învăţate şi colinde pe care le-au cântat în diverse variante vocal-instrumentale.

concert

Afis X2013