Concerte de vara Mozartinno

Primul concert de vară Mozartinno® al micilor artişti îndrumați de profesorii creativi a avut loc la începutul lunii iunie 2009, pe terasa Hotelului Triumf din Bucureşti. Într-un cadru neconvențional concertul a reprezentat încheierea primului an de cursuri Mozartinno®.

Cel de-al doilea concert de vară Mozartinno® din 25 iunie 2010, ora 18:00, a marcat şi sfârşitul celui de al doilea an şcolar, precum şi participarea unui număr sporit de mici artişti creativi.

Lumea copilăriei în muzică s-a intitulat cel de-al treilea concert de vară Mozartinno® a avut loc pe 4 iunie 2011, ora 11:00, la Muzeul Naţional George Enescu din București. În salonul de muzică al Palatului Cantacuzino au evoluat peste 40 de cursanţi ai Atelierului de muzică şi creativitate Mozartinno®.

În data de 9 iunie 2012, la ora 11:00, s-a desfăşurat la Palatul Mogoşoaia cel de-al patrulea concert de vară Mozartinno®. Reprezentând deja o tradiţie în calendarul Mozartinno®, concertul din această vară a adus pe scena Palatului Brâncovenesc peste 70 de muzicieni Mozartinno® – copii, părinţi, fraţi şi verişori, cu toţii animaţi de dragostea pentru muzică și pasiunea pentru frumos. Concertul a avut două momente deosebite ce au constat în acordarea unor distincții speciale laureaților concursurilor naționale și internaționale pregătiți de echipa Mozartinno® și doamnelor prof.univ. Suzana Szöreny și conf.univ.dr. Ioana Raluca Voicu-Arnăuțoiu, surse de inspirație artistică, mereu aproape de conceptul pedagogic-cultural-artistic Mozartinno®. Concertul s-a încheiat în acordurile muzicii lui Serghei Rachmaninov – Romanță și Vals pentru pian la 6 mâini, în interpretarea a trei profesori-creativi ai Atelierului de muzică și creativitate Mozartinno®.

Cea de a cincea ediţie a Concertelor de vară Mozartinno® a fost marcată de organizarea a două concerte, pe 14 şi 15 iunie 2013. Desfăşurate în atmosfera magică a grădinii Mozartinno®, la umbra vişinilor şi a viţei de vie, acompaniate de limonadă, fructe şi multe bunătăţuri, cele două concerte au reunit micii şi mai marii artişti Mozartinno® într-un eveniment cu muzică de calitate şi multă veselie. Aşa cum ne-am obişnuit deja, ne-am bucurat de premiile obţinute de pianiştii Mozartinno®, am mulţumit familiilor care organizează cu generozitate concerte Mozartinno® şi am decernat Premiul Publicului. În acest an, premiul publicului a fost câştigat de către Irina Căpăţînă, care a câştigat aprecierea celor prezenţi cu interpretarea sa.