Mozartinno® in Pestera Valea Cetatii

Sâmbătă, 27 iulie 2013, ora 20.00, în Peștera Valea Cetății din Râșnov s-a desfășurat recitalul de pian al micilor artiști de la Atelierul de muzică și creativitate Mozartinno®.

Evenimentul inedit a fost primul de acest gen atât pentru Mozartinno®, cât și pentru activitățile culturale din Peștera Valea Cetății, recitalul de pian  venind  în completarea stagiunii de concerte camerale susținute aici de Filarmonica din Brașov.

Recitalul pianiștilor Mozartinno® a fost momentul de gală al Taberei de pian și aventură Mozartinno®. Aflată la cea de-a doua ediție, tabăra s-a desfășurat sub forma unor cursuri de măiestrie pentru pian și a avut loc la Zărnești, la poalele Pietrei Craiului, în perioada 21-27 iulie. La ediția din acest an au participat 18 copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani. Tabăra a debutat cu un mic concert de bun venit și a continuat cu ateliere de istoria și teoria muzicii, pictură, modelism, origami, pe lângă cursurile intensive de pian. Programul taberei a fost completat de vizite la muzee, drumeții, activități sportive, vizionări de film cu tematică muzicală, seri de filme și proiecții de diapozitive, povești la pick-up și multă voie bună.

În concert au fost prezentate piesele lucrate la cursul de măiestrie, surpriza serii fiind Cântecul notelor din coloana sonoră a filmului Sunetul Muzicii interpretat de Corul Mozartinno®: Olivia, Nuca, Sînziana, Maruca, Irina, Dinu, Sasha, Luca, Rudolf, Richard, Vlad, Frederico, Victor, Răzvan și Mihai.