Tabăra urbană de vară Mozartinno® – muzică, mișcare și joc

17Pot şi eu să cânt Oda Bucuriei? Dar oare ce compozitori au trăit în Rusia? Şi din ce instrumente e formată o orchestră? Oare muzica ne poate face să fim veseli sau gânditori?

Dacă regăsești aceste curiozități și vrei ca vara aceasta copilul tău să descopere mai multe lucruri despre fascinanta lume a muzicii, îl așteptăm în perioada 13-17 iulie 2015, în tabăra muzicală urbană pe care am pregătit-o împreună cu prietenii de la asociația Câte-n lună și-n mansardă. Cursurile sunt acompaniate de lecţii intensive de pian și se desfășoară într-o atmosferă încărcată de muzică, joacă și voie bună.

23Copiii vor face cunoştinţă cu primele noţiuni care îi vor introduce în fascinanta lume a muzicii şi le vor deschide gustul pentru a învăţa să cânte la un instrument sau pur şi simplu, pentru a deveni melomani. Vom aborda noţiuni precum: cheile muzicale, gamă, valori, nuanţe, tempo etc.

Vom afla şi care sunt familiile de instrumente, care sunt părţile componente ale instrumentelor, care este alcătuirea unei orchestre şi cum a evoluat aceasta de-a lungul timpului. Vom afla mai multe despre pian, orgă, clavecin, instrumente cu coarde şi arcuş, instrumente de suflat, dar şi despre instrumentele de percuţie. Vom fac cunoştinţă şi cu câţiva mari compozitori, vom afla amănunte interesante din viaţa lor şi vom audia cele mai cunoscute creaţii ale lor.

Pe lângă atelierele de muzică şi cursurile individuale de pian, copiii se vor împrieteni cu noţiuni legate de muzică şi prin ateliere creative, precum:

Atelierul de explorare corporală prin mişcare, muzică şi culoare – Folosind joaca, dar şi elemente de dramaterapie, copiii işi vor descoperi corpul, işi vor lua în stăpânire spaţiul şi vor face cunoştinţă într-un mod inedit cu noţiuni legate de muzică, mişcare şi culoare.

Jocuri cu tâlc – Prin joc, ne propunem să-i ajutăm pe copii să își descopere și să își folosească capacitatea de comunicare (construirea de replici pentru teatrul de păpuși, joc de rol cu păpușile), dezvoltarea de abilități manuale (lipit, decupat, manipulări fine), dobândirea unor cunoștințe din domenii diverse (de exemplu, în atelierul Vibrație copiii vor învăța să-și confecționeze un instrument muzical simplu, vor afla despre viața și muzica lui Enescu, dar și cu ce se ocupă, în zilele noastre, un artist foley în cadrul unui studio de animație), împrietenirea cu diverse texturi, forme, dezvoltarea imaginației și transpunerea propriilor idei prin metode creative și ludice în plan real. 

Program: de luni până vineri (13-17 iulie 2015), între 9 şi 17.

9:00 – 10:30 – atelier de explorare corporala prin mişcare, muzică şi culoare

10:30 – 11:00 – gustare de fructe/ biscuiţi

11:00 – 13:00 – atelier de muzică

13:00 – 14:00 – pauză de prânz

14:00 – 15:30 – atelier de arte plastice

15:30 – 17:00 – cursuri individuale de pian

Vârsta recomandată: 5-10 ani.

Costuri: 600 lei/ copil. Masa de prânz nu este inclusă în preţ; copiii pot veni cu mâncarea la pachet sau Mozartinno poate comanda masa de prânz prin intermediul unei firme de catering, contra cost.

Înscrierea se face prin achitarea unui avans de 300 lei.

Tabăra se va desfăşura la sediul şi în grădina Mozartinno (str. Petre Creţu nr. 28, sect. 1, Bucureşti).

Mai multe informaţii: www.mozartinno.ro, tel. 0726.26.89.72, ateliermozartinno@gmail.com