Tabăra Urbană Muzicală Mozartinno – muzică, mișcare și joc – ediția a IV-a

Oare ce înseamnă Baroc? Să fie o scoică? Un fel de muzică? O biserică în care găsești multe ornamente? Că doar n-o fi un fel de mâncare! Există și compozitori baroci?

 Sunt doar câteva întrebări firești pe care și le-ar pune un copil auzind pretențiosul cuvânt ‘Baroc’. Noi am meșterit o mulțime de povești, jocuri, muzică și activități amuzante, prin care copilul tău să descopere  această fascinantă perioadă din istoria artei. Îl așteptăm în tabăra muzicală urbană pe care am pregătit-o împreună cu prietenii de la asociația Câte-n lună și-n mansardă. Cursurile sunt acompaniate de lecţii intensive de pian și se vor desfășura într-o atmosferă încărcată de muzică, joacă și voie bună.

Pentru cei care sunt la un prim contact cu muzica, vom face cunoştinţă cu primele noţiuni şi le vom deschide gustul pentru a călători în fascinanta lume a muzicii. Iar pentru micii inițiați, vom descoperi noi cărări muzicale și vom aprofunda studiul pianului. Cuvântul magic al acestei săptămâni muzicale este ‘Baroc’. Vom explora valențele acestui curent artistic atât în muzică, cât și în celelalte arte.  Vom povesti despre compozitori baroci, instrumente baroce, dar și despre cum arată o biserică barocă. Totul, în cea mai prietenoasă și accesibilă manieră,  așa cum îi stă bine unei tabere muzicale jucăușe.

 

Pe lângă atelierele de muzică şi cursurile individuale de pian, copiii se vor apropia de muzică într-un mod non-conformist, prin intermediul atelierelor creative:

Atelierul de explorare corporală prin mişcare, muzică şi culoare – Folosind joaca, dar şi elemente de dramaterapie, copiii işi vor descoperi corpul în relație cu muzica, vor lua în stăpânire spaţiul şi vor face cunoştinţă, într-un mod inedit, cu noţiuni legate de muzică, mişcare şi culoare.

Jocuri cu tâlc – Prin joc, ne propunem să-i ajutăm pe copii să își descopere și să își folosească capacitatea de comunicare (construirea de replici pentru teatrul de umbre, joc de rol cu păpușile), dezvoltarea de abilități manuale (lipit, decupat, manipulări fine), dobândirea unor cunoștințe din domenii diverse (confecționare de instrumente muzicale, povești din hârtie, atelier despre plante), împrietenirea cu diverse texturi, forme, dezvoltarea imaginației și transpunerea în plan real a  propriilor idei, prin metode creative și ludice.

 

Perioada de desfăşurare: 17-21 iulie 2017

Program: de luni până vineri, între orele 9 şi 17.

9:00  – 10:30 – atelier de explorare corporala prin mişcare, muzică şi culoare

10:30 – 11:00 – gustare de fructe/ biscuiţi

11:00 – 13:00 – atelier de muzică

13:00 – 14:00 – pauză de prânz

14:00 – 15:30 – atelier de arte plastice

15:30 – 17:00 – cursuri individuale de pian

(Ordinea atelierelor pe parcursul unei zile este orientativă și poate suferi modificări, în funcție de condițiile meteo, dispoziția și dorințele copiilor etc.)

Vârsta recomandată: 6-10 ani.

Costuri: 650 lei/ copil. Masa de prânz nu este inclusă în preţ; aceasta va fi asigurată prin intermediul unei firme de catering, contra cost, prețul fiind stabilit în funcție de numărul de participanți înscriși.

Înscrierea se face prin achitarea unui avans de 300 lei.

Tabăra se va desfăşura în grădina şi în atelierul de muzică Mozartinno (str. Petre Creţu nr. 28, sect. 1, Bucureşti). Tabăra se va organiza doar dacă există cel puțin 6 copii înscriși.

Mai multe informaţii: www.mozartinno.ro, tel. 0726.26.89.72, ateliermozartinno@gmail.com