Tabăra Urbană Muzicală Mozartinno – muzică, mișcare și joc, edițiile V și VI, iulie-august 2018

Oare ce înseamnă Clasicism? Să fie vorba despre un stil vestimentar? Un fel de muzică? Că doar n-o fi un board game! Există și compozitori clasici?

 Sunt doar câteva întrebări firești pe care și le-ar pune un copil auzind cuvântul «Clasicism « . Noi am meșterit o mulțime de povești, jocuri, muzică și activități amuzante, prin care copilul tău să descopere  această fascinantă perioadă din istoria muzicii. Îl așteptăm în tabăra muzicală urbană pe care am pregătit-o împreună cu prietenii de la Câte-n lună și-n mansardă. Cursurile sunt acompaniate de lecţii intensive de pian și se vor desfășura într-o atmosferă încărcată de muzică, joacă și voie bună.

Pentru cei care sunt la un prim contact cu muzica, vom face cunoştinţă cu noţiunile de bază şi le vom deschide gustul pentru a călători în fascinanta lume a muzicii. Iar pentru micii inițiați, vom descoperi noi cărări muzicale și vom aprofunda studiul pianului. Cuvântul magic al acestei săptămâni muzicale este «Clasicism». Vom explora valențele acestui curent artistic atât în muzică, cât și în alte arte. Haydn, Mozart, Beethoven, instrumentele și formele muzicale preferate sunt doar câteva dintre subiectele cu care vom jongla în tabăra urbană Mozartinno. Totul, în cea mai prietenoasă și accesibilă manieră,  așa cum îi stă bine unei tabere muzicale jucăușe.

Pe lângă atelierele de muzică şi cursurile individuale de pian, copiii se vor apropia de muzică într-un mod non-conformist, prin intermediul atelierelor creative organizate de prietenii de la Câte-n lună și-n mansardă:

Atelierul de explorare corporală prin mişcare, muzică şi culoare – Folosind joaca, dar şi elemente de dramaterapie, copiii işi vor descoperi corpul în relație cu muzica, vor lua în stăpânire spaţiul şi vor face cunoştinţă, într-un mod inedit, cu noţiuni legate de muzică, mişcare şi culoare.

Jocuri cu tâlc – Prin joc, ne propunem să-i ajutăm pe copii să își descopere și să își folosească capacitatea de comunicare (construirea de replici pentru teatrul de umbre, joc de rol cu păpușile), dezvoltarea de abilități manuale (lipit, decupat, manipulări fine), dobândirea unor cunoștințe din domenii diverse (confecționare de instrumente muzicale, povești din hârtie, atelier despre plante), împrietenirea cu diverse texturi, forme, dezvoltarea imaginației și transpunerea în plan real a  propriilor idei, prin metode creative și ludice.

Perioada de desfăşurare:

16-20 iulie 2018 – ediția a V-a

20-24 august 2018 – ediția a VI-a

Program: de luni până vineri, între orele 9 şi 17.

Program orientativ:

9:00  – 10:30 – atelier de explorare corporala prin mişcare, muzică şi culoare

10:30 – 11:00 – gustare de fructe/ biscuiţi

11:00 – 13:00 – atelier de muzică

13:00 – 14:00 – pauză de prânz

14:00 – 15:30 – atelier de arte plastice

15:30 – 17:00 – cursuri individuale de pian

(Ordinea atelierelor pe parcursul unei zile este orientativă și poate suferi modificări, în funcție de condițiile meteo, dispoziția și dorințele copiilor etc.)

Vârsta recomandată: 6-10 ani.

Costuri: 650 lei/ copil. Masa de prânz nu este inclusă în preţ; aceasta va fi asigurată prin intermediul unei firme de catering, contra cost, prețul fiind stabilit în funcție de numărul de participanți înscriși.

Înscrierea se face prin achitarea unui avans de 300 lei.

Tabăra se va desfăşura la atelierul de muzică Mozartinno (str. Doctor Iacob Felix nr. 72A, sect. 1, Bucureşti). Activitățile în aer liber se vor desfășura în parcul Kiseleff.

Mai multe informaţii: tel. 0726.26.89.72, ateliermozartinno@gmail.com