Tabăra Urbană Muzicală Mozartinno – muzică, mișcare și joc, edițiile VII și VIII, iulie-august 2019

Oare ce înseamnă „Clasicism”? Doar un cuvânt pretențios? Să fie vorba despre un stil vestimentar? Un fel de muzică? Că doar n-o fi un animăluț de companie! Există și filme clasice?

Sunt doar câteva întrebări firești pe care și le-ar pune un copil auzind cuvântul «Clasicism» . Noi am meșterit o mulțime de povești, jocuri, muzică și activități amuzante, prin care copilul tău să descopere  această fascinantă perioadă din istoria muzicii. Îl așteptăm în tabăra muzicală urbană pe care am pregătit-o împreună cu prietenii de la Câte-n lună și-n mansardă. Cursurile sunt acompaniate de lecţii intensive de pian și se vor desfășura într-o atmosferă încărcată de muzică, joacă și voie bună.

Pentru cei care sunt la un prim contact cu muzica, vom face cunoştinţă cu noţiunile de bază şi le vom deschide gustul pentru a călători în fascinanta lume a muzicii. Iar pentru micii inițiați, vom descoperi noi cărări muzicale și vom aprofunda studiul pianului. În această vară, copiii vor aprofunda discuțiile începute anul trecut despre CLASICISMUL MUZICAL. Ne vom aminti despre Haydn, Mozart, Beethoven și ne vom opri asupra formelor și genurilor muzicale preferate în Clasicism. Dacă anul trecut am studiat forma de sonată, anul acesta ne împrietenim cu forma de rondo și tema cu variațiuni. Totul, în cea mai prietenoasă și accesibilă manieră,  așa cum îi stă bine unei tabere muzicale jucăușe.

Pe lângă atelierele de muzică şi cursurile individuale de pian, copiii se vor apropia de muzică într-un mod non-conformist, prin intermediul atelierelor creative: story telling, explorare prin mișcare și dans, animație, filosofie, board games; vizită la Muzeul Naționa George Enescu și/ sau Muzeul Literaturii; activități în aer liber, în Parcul Kiseleff.

Perioade de desfăşurare: 15-19 iulie 2019, 19-23 august 2019

Program: de luni până vineri, între orele 9 şi 17.

Vârsta recomandată: 6 – 10 ani.

Program orientativ:

9:00  – 10:30 – atelier creativ

10:30 – 11:00 – gustare de fructe/ biscuiţi

11:00 – 13:00 – atelier de muzică (despre clasicism)

13:00 – 14:00 – pauză de prânz

14:00 – 15:30 – cursuri individuale de pian

15:30 – 17:00 – atelier creativ

(Ordinea atelierelor pe parcursul unei zile este orientativă)

Costuri: 700 lei/ copil. Masa de prânz nu este inclusă în preţ; aceasta va fi asigurată prin intermediul unei firme de catering, contra cost, prețul fiind stabilit în funcție de numărul de participanți înscriși.

Înscrierea se face prin achitarea unui avans de 350 lei.

Tabăra se va desfăşura la sediul Mozartinno (str. Dr. Iacob Felix nr. 72A, sect. 1, Bucureşti). Activitățile în aer liber se vor desfășura în Parcul Kiseleff.  Tabăra se va organiza doar dacă există cel puțin 6 copii înscriși.

Mai multe informaţiiateliermozartinno@gmail.com, tel. 0726.26.89.72